Ingrasaminte
Termenul de "ingrasamant" defineste totalitatea substantelor chimice (fertilizatorii) necesari pentru o buna crestere si functionalitate a plantelor. Ele reprezinta de fapt un fel de suplimente alimentare capabile sa imbogateasca substratul plantelor cu elemente minerale cand acesta se epuizeaza. In comert exista, la ora actuala, o multitudine de ingrasaminte si derivate ale acestora: ingrasaminte simple care contin un singur macroelement, compuse din mai multe macroelemente, lichide, solide, cu absorbtie lenta sau rapida, etc. Majoritatea contin doar azot, fosfor si potasiu deoarece se considera ca celelalte minerale, de care planta are nevoie in cantitati incomparabil mai mici se gasesc indeajuns in substrat.
Pe orice produs se va gasi intodeauna inscriptionat un raport de N-P-K. De ex in cazul unui raport 10-6-8 inseamna ca ingrasamantul contine 10% azot, 6% fosfor si 8% potasiu. Astfel, in functie de acest raport, precum si de adaosul altor elemente minerale, ingrasamintele comerciale de astazi au destinatii precise.Tinand cont de insemnatatea si rolul fiecarui macroelement in viata plantei si mai ales in raport cu cerintele sau carentele de moment vom sti cu precizie pentru ce ingrasamant trebuie sa optam.
Ingrasamintele solide se prezinta sub trei forme: pulberi, granule si batoane. Spre deosebire de ingrasamintele lichide care se aplica de doua sau trei ori pe luna, ingrasamintele solide sunt absorbite mult mai lent, asigurand plantei "hrana" necesara pentru mult mai mult timp.
Ingrasamintele foliare se prezinta in forma lichida si se aplica pe frunze, saptamanal, prin pulverizare. Acestea sunt de asemeni tot ingrasaminte care sunt rapid absorbite si de obicei bine tolerate.
Orice fertilizator am alege cel mai important lucru este sa fertilizam corect si eficient, adica sa stim ce produs sa aplicam si mai ales cand si cat sa il aplicam.
In acest sens, beneficiind de o experienta indelungata in acest domeniu, societatea noastra va sta la dispozitie pentru procurarea ingrasamintelor de care aveti nevoie (uree, azotat de amoniu,NPK 15x15x15, MAP 10x46x0, CAN, etc.), fie intermediind achizitionarea acestora, fie prin vanzare directa in urma unor comenzi ferme.